Община Габрово подаде проектно предложение по Програма „Техническа помощ“ за продължаване дейността на Областния информационен център (ОИЦ) през следващите шест години.

Проектът е с бюджет от 900 012 лева и се внася по процедурата за осигуряване на ефективна национална мрежа от 27 областни информационни центъра за периода 2024 – 2029 г. Включени са средства за персонал, за услуги и материали, за провеждане на събития, както и за поддръжка на офисното помещение. От кандидатите не се изисква съфинансиране и безвъзмездната помощ може да покрие до 100% от допустимите разходи.

Целта е Центърът да продължи да популяризира възможностите за финансиране от структурните и инвестиционните фондове на Европейския съюз. ОИЦ ще прилага интегрирания териториален подход в България, като участва в Регионалния съвет за развитие чрез звената за медиации и за публични консултации. Новост в работата е обслужването „на едно гише“ чрез безплатна информация за реализиране на проекти за енергийна ефективност по Националния план за възстановяване и устойчивост.

През последните две години близо 750 души са потърсили услугите на ОИЦ – Габрово. В четирите общини от областта са проведени 20 информационни срещи, в които са се включили около 670 участници. Центърът работи с бизнеса и с младите хора, партнира на различни организации в редица инициативи на местно, национално и международно ниво.

Нова възможност за проверка и плащане на задължения за местни данъци и такси
6 март 2024
КОНКУРС ЗА КАРНАВАЛНА КАРТИНА „Make КАРНАВАЛ, not war“
7 март 2024