Във връзка с възникнало пътнотранспортно произшествие на 14.01.2024 г, при което бяха нанесени щети по светофарната уредба на кръстовището на ул. „Юрий Венелин“ и ул. „Райчо Каролев“ /при ОББ/ от днес – 17.01.2024 година, със Заповед на Кмета на Община Габрово се въвежда временна организация на движението на основание чл. 44, ал. 2 от ЗМСМА,  Наредба №3/ 16.08.2010г. на МРРБ, „За временна организация и безопасността на движение при извършване на строителни и монтажни работи по пътищата и улиците” и във връзка с необходимостта от авариен ремонт на светофарната уредба.           

Ограничението ще бъде въведено при пълно затваряне входовете на ул. „Райчо Каролев“ към ул. „Юрий Венелин“. От изток - в участъка от РЗИ-Габрово към ул. „Юрий Венелин“; и от запад - в участъка от бул.“Априлов“ към ул. „Юрий Венелин“ до приключване на ремонтните дейности  и въвеждане в експлоатация на светофарната уредба.

Въведеното ограничение на важи за автомобили със специален режим на движение /противопожарна безопасност, спешна медицинска помощ и др./ при аварийни ситуации.

Община Габрово се извинява за причиненото неудобство и призовава водачите на моторни превозни средства да спазват въведените ограничения.

 

Ремонтни работи на ул. "Козещица" временно ще затруднят движението в участък от пътя Габрово-Узана на 18.01.2024 г.
17 януари 2024
Подобрена комуникация между общините и партньорства с бизнеса - основни теми на втората среща по проект URBANCOOP
18 януари 2024