Споразумение за партньорство между Българската телеграфна агенция (БТА) и Регионално сдружение на общините "Централна Стара планина" – Габрово подписаха днес генералният директор на БТА Кирил Вълчев и кметът на Габрово и председател на управителния съвет на сдружението Таня Христова.

„Това е първото партньорско споразумение, което включва регионалния подход на общинско равнище и е изключително важно за хората и бизнеса по места. Силата на българските общини е в това да се подкрепяме, да обменяме опит и да търсим решения на проблеми. Днес правим нещо изключително важно, защото за да покажеш добрия пример трябва да имаш възможността да използваш комуникационни канали с изключително висок процент на доверие и коректност. Вярвам, че заедно ще успеем да направим така, че добрите новини в България да бъдат обогатени и доверието на българските граждани към институциите поне с малко да се повиши. Благодаря на БТА и пожелавам успешна година, в която да изпълваме медийното пространство с добри инициативи, които са функция на нашите усилия за подобряване качеството на живот и възможностите за младите хора, в рамката на приоритети на РСО "Централна Стара планина", каза кметът на Габрово при подписването на споразумението.

„Благодарение на стъпки като днешната, и на това, че БТА има свой дом в Габрово, ще направим така, че хората не само да знаят какво се случва в по-малките общини на страната, но и живеещите в тях да разберат, че те самите създават новини“, подчерта от своя страна генералният директор на БТА Кирил Вълчев.

РСО "Централна Стара планина" е сдружение на местни власти, което обединява общините Антоново, Априлци, Габрово, Дряново, Елена, Ловеч, Златарица, Севлиево, Тетевен, Троян, Трявна, Угърчин и Ябланица.

На 12 януари Национална Априловска гимназия ще отбележи своя патронен празник
11 януари 2024
Започва традиционният конкурс за културно събитие на годината в Габрово
15 януари 2024