Служители на ръководни и експертни позиции от администрацията на Община Смолян гостуваха на Община Габрово по проект за повишаване на компетенциите за изпълнение на програма „Развитие на регионите“ 2021 – 2027 г.

В работната среща за обмяна на опит се включиха експерти, участващи в екипи по управление на проекти, служители в секторите „Инфраструктура и екология“, „Спорт“, „Култура“ и представители на Областния информационен център в Габрово.

Основен фокус на разговорите бе новият териториален подход при разработването и изпълнението на концепции за интегрирани инвестиции. Приоритет за двете общини е привличането на средства от европейски и национални фондове, както и работата по стратегически планове.

Екипът на Габрово представи текущите инфраструктурни обекти и наблегна на успехите в сферата на енергийната ефективност, електромобилността, разделното събиране на отпадъците и кампаниите за въвличане на гражданите. Сред обсъдените теми бяха още усилията на местната власт за постигане на въглеродна неутралност, въвеждането на иновации в различни области, както и развитието на дейностите в спорта, културата и туризма.

По време на престоя си в Габрово гостите от Смолян посетиха общинската данъчна дирекция, детска градина „Слънце“, квартал „Шести участък“ и Интерактивния музей на индустрията, които са сред добрите примери по проектни инициативи.

Паркът на колелото се сдоби с чешма
13 декември 2023
Годишна изложба на габровските художници 2023
14 декември 2023