Дата: 2 декември
Час: 16:00
Място: Зала на жирафите, Музей на хумора и сатирата
Вход: 5 лева


Музеят на хумора и сатирата ще даде старт на най-празничния месец с предколедно детско ателие "Творилничка за коледни вълшебства" на 2 декември от 16 часа в Залата на жирафите.
Творческият екип на Музея заедно с участниците ще се превърнат в смели сръчковци и ще запретнат ръкави, за да развихрят творческия си потенциал, креативност и въображение в пълна сила. Ще бъдат създадени хумористични рисунки по "сглобена" от децата тема, ще се учат как се прилага техниката “колаж” и ще изработят картички на тема "Коледният дух в моя дом" или "Коледната украса в моята стая" - една мила изненада за близките.
Произведенията, създадени в рамките на работилничката, биха могли да се превърнат и в чудесна възможност за участниците да се подготвят и за традиционния конкурс „Най-красиво писмо до Дядо Коледа“, организиран от „Български пощи“.
По време на ателието ще бъдат представени интересни и забавни факти за коледната елха, джинджифиловите сладки, костюма на Дядо Коледа, първата коледна картичка, обичаите за празнуване по света и много други.
Ателието е подходящо за деца над 7 години.
Времетраене: 90 мин.

Всички необходими материали се предоставят от организаторите.
За участие е необходима предварителна заявка на телефон 0894937728 (Ивелина Ангелова - координатор събития) или на имейл events@humorhouse.bg.
 

Зимна обстановка към 10:00 ч.
29 ноември 2023
Награди от вендинг системата – месец декември
29 ноември 2023