Започнаха Ученически игри по видове спорт, които се организират и провеждат съгласно правила, утвърдени от Министерството на младежта и спорта. Първенствата стартираха с футбол за ученици 5-7 клас. Отборите се състезават по променен регламент за провеждане на футболните срещи - по 7 състезатели (6 полеви + вратар) на игрище с размери дължина 45х55 метра и ширина 25х35 метра. 7 габровски училища заявиха желание за участие, а първенството се проведе в 4 последователни дни. Училищата, разпределени в две групи, проведоха редица оспорвани мачове, а първенци в груповата фаза станаха отборите на ОУ „Ран Босилек и ОУ „Неофит Рилски“. Вторите места бяха извоювани от ОУ „Христо Ботев“ и ПМГ „Академик Иван Гюзелев“.

След много емоции динамика и в спортсменски дух при резултат 9:2 трето място зае отборът на ПМГ „Академик Иван Гюзелев“, воден от своя преподавател Румен Янчев. Четвъртото място е за ОУ „Христо Ботев“ с преподавател Веселина Златева.

Шампион в общинския етап стана отборът на ОУ „Неофит Рилски“, воден от Денислав Гинев, негов подгласник е отборът на ОУ „Ран Босилек“ с преподавател Момчил Вътков. Мачът се разигра в три полувремена, през първото резултатът бе 1:1, през второто - остана непроменен и така двубоят се реши в третото последно полувреме с отбелязването на 2 гола за ОУ „Неофит Рилски“. С резултат 3:1 ОУ „Неофит Рилски“ продължава в следващия областен етап, който ще се проведе през пролетта на 2024 год.

Освен отборното класиране бяха връчени и три индивидуални награди - за голмайстор на първенството, получи я Ростислав Андреев, най- добър вратар - Трифон Карапанчев, и двамата ученици от отбора на първенците, а за най – полезен играч беше отличен Емилиян Колев от ПМГ.

От днес, 17 октомври, първенствата продължават и с футбол за ученици 8-10 клас.

Музей „Етър“ е добър пример за студентите по ландшафтна архитектура и планиране
16 октомври 2023
Община Габрово възстановява улични настилки в малките населени места
18 октомври 2023