Иновативна услуга за събиране и рециклиране на стъклени бутилки в заведения и търговски обекти беше представена в Габрово.

Услугата се предоставя от Еко Партнърс България АД и вече се ползва от търговските обекти различни български градове, но за първи път се предлага в Габрово. Инициатор за представянето на услугата в нашия град е Общинско предприятие „Регионално депо за неопасни отпадъци“, което организира специално събитие за демонстриране на машината.

Услугата по предоставяне на машината и последващото събиране и рециклиране на стъклените отпадъци е безплатна за търговските обекти.

Машините за събиране на стъкло са сертифицирани за безопасност и снабдени със софтуер, който предава актуални данни за запълването на съдовете, така че да се осигури своевременно извозване на стъклото.

Компактните размери на машините гарантират удобство за търговските обекти, а натрошените празни бутилки оптимизират разходите  и намаляват емисиите при транспорт до рециклиращото предприятие, както и улесняват процесите по рециклиране.

Подробна информация може да видите в ПРЕЗЕНТАЦИЯТА.

За допълнителна информация може да се свържете с Еко Партнърс България АД на тел.: 0800 200 15, e-mail: office@ecopartners.bg.

Честит празник, скъпи учители!
5 октомври 2023
Центърът Кристо и Жан-Клод отваря врати
5 октомври 2023