Ясни са победителите в конкурсите на Община Габрово „<–ПОГЛЕДНИ–>“ и „Стъпвай смело“. Инициативите бяха посветени на Европейската седмица на мобилността, която се проведе от 16 до 22 септември 2023 г.

Участниците в онлайн фотоконкурса „<–ПОГЛЕДНИ–>“ трябваше да пресъздадат по оригинален начин снимката от албума „Abbey Road“ („Аби Роуд“) на рок групата „Бийтълс“. Финалистите бяха определени чрез гласуване във фейсбук страницата на Община Габрово до 23:59 часа на 27 септември 2023 г.

С 443 харесвания на първо място се класира снимката на деветокласници от СУ „Райчо Каролев“ и ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“. Чрез интересен графичен метод участниците са разиграли сюжет на пътно-транспортно произшествие с младеж, припомняйки отговорността на шофьорите и пешеходците. Идеята е реализирана със съдействието на преподавателя в училищния клуб по фотография Дарин Цанев и ученици от Национална Априловска гимназия и ПТГ „Д-р Никола Василиади“.

На второ място с 304 лайка се наредиха учениците от 3.В клас на ОУ „Ран Босилек“. Тяхната снимка е направена на фона на изрисуваната подпорна стена при Източната градска улица. Заедно с ръководителите Силвия Василева и Петя Генчева малчуганите илюстрират основни елементи за безопасно движение по пътищата.

С 205 гласа третото място зае снимката на смесен екип ученици от ПТГ „Д-р Никола Василиади“, СУ „Отец Паисий“ и Национална Априловска гимназия. Беатрис, Борислава, Илияна и Никол с помощта на Доминик Маринов – в ролята на фотограф, са избрали да прекосят пешеходна пътека в района на площад „Белорусия“ (Колелото).

Победител в пешеходното предизвикателство „Стъпвай смело“ е Иванка Кинчева от Габрово. В периода 16 – 22 септември нейното лично постижение се измерва с общо 91 274 направени крачки.

Община Габрово честити на финалистите и поздравява всички участници за идеите и активността!

Финално събитие по екологичен проект в Габрово
29 Септември 2023
Изложба проследява пътя на отпадъците от опаковки
29 Септември 2023