Кампанията е в подкрепа на една от най-уязвимите групи в нашето общество - хората със зависимости и включва поредица от събития в продължение на целия месец октомври

Тази година мотото на събитието  се придържа към това на Службата за борба срещу наркотиците и престъпността на ООН (UNODC), а именно: “Хората на първо място: да спрем стигмата и дискриминацията, да насочим усилия към превенцията.”

Общите усилия са в посока да се подобри разбирането и да се намали осъждането към хората със зависимости. Пътят към повдигането на бариерите към достъпно и животоспасяващо лечение на зависимите хора, започва с промяната на нагласите и отношението ни към тях, с премахването на езика на омраза, с изграждането на ново разбиране и осъзнаване на причините и същността на зависимостта като болест. Без стигма и осъждане повече хора ще имат смелостта да признаят проблема си и да получат адекватни грижи и подкрепа.


Какво ще включва програмата през октомври?

През целия месец под надслов #АзБягамСКауза ще бягаме/ходим по 1 км на ден, в удобно за всеки време и място, независимо в коя точка на света се намира.

Присъствено събитие ще се състои в гр. Габрово на 1-ви октомври от 9:30 ч. на площад “Възраждане”.


Съорганизатори на събитието са Община Габрово, Общински съвет по наркотични вещества, Младежки център и ОФК “Янтра”, като всеки един от тях ще има занимателна програма за малки и големи до старта на бягането, който ще поставим в 11:11 ч. по обозначен маршрут.
С благотворителна тренировка по зумба се включва и Васи Маринова-Касева, прекрасна дама, която е винаги социално ангажирана за важните теми и каузи.

В инфо-зоната на фондация “Общност в помощ на зависимите” ще можете да закупите тениски и други рекламни материали, които с гордост можем да се похвалим, че сме изработили съвсем сами в работилницата ни в терапевтичен център “Свети Илия”.
Сумата от продажбата им ще покрие лечението на резиденти от терапевтичния център, които нямат финансова подкрепа.

Подробности може да намерите тук.

Бягането НЯМА състезателен характер, всеки със собствено темпо и усмивка!

Не сте в Габрово в този ден, но много искате да ни подкрепите - ВЪЗМОЖНО Е!

Съберете група приятели и бягайте във вашето населено място, независимо в коя точка на света се намирате, отбелязвайте активността си с хаштага ни #АзБягамСКауза и с публикации в групата ни тук.

Планираната програма за октомври включва също и театрална постановка, която ще се проведе на 17-ти октомври в Драматичен театър-Габрово. Теодор Папазов ще ни гостува със своя моноспектакъл “Чист” - документално-сценичен разказ за зависимостите.

Ще видите и поредица видеа, в които сме заснели разкази на хора и институции, с които фондация “Общност в помощ на зависимите” работи в продължение на три години. Как се сработваме? Каква “магия” има?  Как преодоляваме предразсъдъците и заедно, като общност, насочваме усилия в подкрепа на една от най-уязвимите групи в обществото ни - хората със зависимости.
А финала на месец октомври ще бъде изненада!
 

 

Дейността на фондацията можете да подкрепите и с
дарителски SMS на номер 17 777 с текст DMS NEZAVISIM

или по сметката на фондацията:

УниКредит Булбанк АД

IBAN: BG39UNCR70001524123314

BIC: UNCRBGSF

Основание: Дарение

Титуляр: Фондация „Общност в помощ на зависимите“

 

 

 

24-часов театрален маратон очаква габровци на 29 и 30 септември
26 Септември 2023
12 500 лева за обогатяване на фондовете на РБ „Априлов – Палаузов”
27 Септември 2023