Когато някъде те посрещнат и приемат с цялото си сърце, желанието отново да прегърнеш гостоприемните домакини не отминава. И не пропускаш възможност за следваща среща, за която знаеш, че ще те дари с куп емоции и незабравими преживявания.

Това е естественият отговор на въпроса защо „Приеми ме на село-Възраждане“ тази година отново се случи в с. Жълтеш.

След като през 2022 г. участници и домакини заедно работиха за облагородяване на балканското село, този сезон мисията им бе продължена – млади хора от София, Варна и Пловдив, с подкрепата на момичета и момчета от Терапевтичен център „Свети Илия“, с ентусиазъм се трудиха, за да почистят, ремонтират и подобрят облика на с. Жълтеш.

Изцяло обновена и освежена е още една автобусна спирка, беседката – притегателно място за местните младежи, е почистена и лакирана, а перилата на двата моста – прясно боядисани. Почистена и боядисана е и дограмата на кметството. И тъй като за участниците тежката работа не е  препятствие, а предизвикателство, вече е почистено и местното гробище.

Гостоприемните домакини от НЧ „Светлина 1927“ и възрастните жители на с. Жълтеш отвърнаха на щедрия доброволен труд със сърдечно отношение и искрена благодарност - с вкусна домашно приготвена храна и със споделени истории от отминали времена. А концертът на поляната край беседката предизвика истински възторг у публиката.

И както имаше време за труд, така имаше и време за разходка – след добре свършната работа, участниците в инициативата имаха възможност да посетиха РЕМО „Етър“, където „чиракуваха“, макар и за кратко, при майсторите и имаха шанса се докоснат до автентични български занаяти.

Благодарим на всички – на доброволците и на местните хора, за енергията и за споделената сърдечност!

 

 

Таня Христова: Седем години Габрово се бори за качествено и екологично топлоподаване
15 август 2023
Национален фонд „Култура“ с информационна кампания в Габрово
16 август 2023