Регулярна проверка на общинския жилищен фонд относно стопанисването на общинските жилища, тяхното поддържане и опазване, в съответствие със сключените договори с наемателите, извършиха служители от отдел „Стопанска дейност и жилищна политика“ при Община Габрово.

Проверени са единадесет общински жилища на бул. „Хемус“. Инспекцията показва, че същите се използват по предназначение, обитателите полагат необходимите грижи и ги поддържат в добро състояние, без да нарушават добрите нрави и при спазване на обществения ред. 

Проведени са разговори с управителите на етажната собственост относно състоянието на общите части (тръби, покриви и др.). Същите бяха уведомени, че при необходимост от ремонтни дейности, съгласно Закона за управление на етажната собственост, всички решения за извършването им се приемат на общо събрание на собствениците и разходите за тях се разпределят между собствениците на самостоятелни обекти, съобразно притежаваните от тях идеални части.

Проверките ще продължат в други квартали на града като ще обхванат и общинските жилища, на които през тази година бяха извършени планирани ремонтни дейности, след освобождаването им от бившите наематели, с цел привеждането им в подходящ за живеене вид и за настаняване на нуждаещи се граждани.

 

Включете се в безплатен семинар за управление на отпадъците
11 август 2023
Модул „Докосни ме, Усети допира“ - в двора на НУ „Васил Левски“, квартал „Христо Ботев"
14 август 2023