Габровецът Григор Станчев донесе бронзов медал за България от Осмите световни игри за хора с нисък ръст, които се проведоха в гр. Кьолн, Германия в периода 26 юли – 5 август т.г.

Странат ни и Националната организация "Малки български хора" / National organizations "Little People of Bulgaria" бяха представени от ръководителя Светослав Чернев и състезателите Григор Станчев - Габрово и Илия Цанков- Монтана, които взеха участие в пет спортни дисциплини при сериозна конкуренция от над 500 спортисти от 29 държави.

Григор Станчев спечели за България бронзов медал в състезанието по плуване в дисциплина 50 м. бътерфлай, а в другата дисциплина 50 м. кроул се класира на 5 място. Григор тренира от 10 години адаптирано плуване към "СК Равен старт 2020", участвал е в десетки състезания и е печелил много медали. Финансова подкрепа за участие в Осмите световни игри за хора с нисък ръст нашите състезатели получиха от Община Габрово, Община Монтана, Български спортен тотализатор и от приятели, а спортните принадлежности им бяха представени от Sport Depot.

Община Габрово поздравява спортистите и им благодари за усилията, постигнатите резултати и поводите за гордост, които носят на всички нас.

Снимки : Vladislav Terziev

584 души бяха прегледани в рамките на Инициативата на ЖБД „Майчина грижа “За качествено здраве на село“
7 август 2023
Насоки за кандидатстване във втория етап на програмата за енергийно обновяване на жилищни сгради и въпроси от кандидати и разяснения по тях
9 август 2023