Двадесет младежи от Габрово вече няколко дни участват активно в доброволческата инициатива на ОбСНВ и ПИЦ-Габрово „Приеми ме на село“.

В рамките на едноседмичния дневен лагер за младежи на възраст 15-18 години момчетата и момичетата гостуват в селата Враниловци, Армените и Съботковци. Заедно с местните жители те се трудят, приготвят храна и споделят удовлетворение от добре свършената работа.

Вече са почистени мостът, дворът на селския храм и самата църква в с. Съботковци, а книгите в читалищната библиотека са прилежно подредени и очакват своите читатели.

Облагороден е районът на читалището в с. Враниловци, прибрани и подредени са дървата за огрев, автобусната спирка в с. Армените е прясно боядисана и освежена.

Редуват се труд и забавления, умора и удовлетворение, автентични песни и съвременно изкуство, като най-важно за всички – и млади и стари, е възможността да споделят помежду си приятни емоции, знание и опит.

Драгоценните срещи на поколенията, които инициативата предлага, ще продължат и през август, когато едно габровско село ще приеме участниците в поредното издание на „Приеми ме на село – Възраждане“. 

В него ще се включат младежи над 18 години от цялата страна, а желаещите да се запишат за участие могат да подадат заявление тук.

 

 

Седмичен график за поддръжка на зелените площи на територията на град Габрово за периода 3-7 юли
5 юли 2023
"Под същото небе" в ХГ "Христо Цокев"
7 юли 2023