Десетата юбилейна година на „Приеми ме на село“ продължава с поредното издание на „Приеми ме на село – Възраждане“, което ще се проведе в периода 7-13 август.

За участие в инициативата могат да кандидатстват младежи над 18 години от цялата страна. А селото, в което ще гостуват за втора година, е село Жълтеш.

В Жълтеш през 2022 год. участниците в „Приеми ме на село“ успяха напълно да ремонтират и обновят една автобусна спирка и детска площадка, изработиха пейки и маси за кътове за отдих на жителите на селото, почистиха местата, на които възрастните хора се събират и общуват…

Това лято участниците ще продължат да „съживяват“, „оживяват“ и облагородяват село Жълтеш. А страхотните баби и по-млади дами от читалището в селото отново ще запознаят младежите с традиционния ни фолклор - песни, танци, обичаи. И, разбира се, ще ги гостят с най-вкусните селски ястия.

Пълна информация за условията за участие в „Приеми ме на село – Възраждане“ може да намерите на сайта на инициативата https://www.priemimenaselo.eu/.

Заявления за участие за подават ТУК.

Краен срок – 21 юли 2023 г.

 

Започва "ФестивалНО в квартала" - днес в Бичкинята
23 юни 2023
Изтича срокът за внасяне на  първа вноска за плащане на местните данъци и такси за 2023 г.
26 юни 2023