Във връзка с планирани ежегодни дейности по дезинфекция, дезинсекция и дератизация на терени на територията на община Габрово съобщаваме, че при подходящи метеорологични условия на 19.06.2023г. ще се извърши втора дезинсекция против комари на заблатени терени в района на с. Гергини, с.Златевци и Раховци (Лесичарка).

Обработката ще се извърши с дрон, с препарата Вектобак 12 AS. Препаратът е биологичен инсектицид за борба единствено срещу ларви на комари, безопасен за всички други организми. Може да се използва в сладководни басейни, които се обитават от риби, водни организми и растения, в области, които се посещават от хора, коне и други питомни или диви животни, птици, както и в защитени зони.

В периода от 19-23 юни 2023г. ще се извърши трета дезакаризация - обработка срещу кърлежи на озеленени площи - места за масов отдих и разходки (паркове и градини) ≈ 80 дка.

Дезакаризация ще се извърши с препарата Айкън 10 КС, пиретроиден инсектицид, ефективен срещу кърлежи и насекоми и нискотоксичен за нецелеви организми. Карантинен период – 24 часа.

Дезинфекция на пясъчници и съоръжения ще се извърши с препарат Септокват. Да не се докосват обработените повърхности до изсъхването им.

Дейностите ще се извършват от фирма „Д.Д.Д.-1“ ООД.

При лоши атмосферни условия  - дъжд, силен вятър и др., фирмата изпълнител  си запазва правото да променя графика на обработките, за което ще Ви уведомим своевременно.

 

 

 

 

Всички от Бичкинята, готови ли сте за „ФестивалНО в квартала“?
19 юни 2023
Бронзов медал за 11-годишния Михаил Панайотов от шахматен турнир в Харманли
19 юни 2023