В последната неделя на месец юни любителите на колоезденето отново ще имат възможност да се включат в традиционния велопоход „С колело за добро“.

Стартът ще бъде даден на 25 юни, в 11.00 ч., а маршрутът вече е добре познат: ул. „Скобелевска“ - ул. „Брянска“ - ул. „Хр. Смирненски“ - десен завой по ул. „Орловска“ - десен завой по ул. „Доктор Никола Василиади“ – ляв завой при Музей „Дом на хумора и сатирата“ по ул. „Брянска“ - ул. „Скобелевска“  - с финал: площад “Възраждане”.

Колоната от участници ще бъде водена от пилотна полицейска кола, в края ѝ ще се движи обозначен служебен автомобил, а трафикът по улиците, включени в трасето, ще бъде регулиран от униформени служители.

За периода от 10.30 ч. до около 12.00 ч., преминаването на автомобили през пл. „Възраждане“ /в отсечката от ул. „Възраждане“ до ул. „Лазар Донков“/ ще бъде преустановено, като ограничението няма да важи за градския транспорт и автобусите ще се движат по обичайния си маршрут.

Събитието се осъществява от Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център по зависимости към Община Габрово, в партньорство с ОДМВР-Габрово и колоездачен клуб „Янтра-Исполин“, и е по повод Международния ден за борба с наркоманиите и наркотрафика.

Желаещите да се включат в карането с кауза могат да се регистрират тук. Предварителната регистрацията предоставя възможност на участниците да спечелят награди, които ще бъдат раздавани на шатрата, разположена на площад "Възраждане", по време на събитието. Петнадесет от участниците с най-голям късмет ще получат и специални награди. Те ще бъдат избрани чрез традиционната томбола след края на велопохода.

Организаторите припомнят, че инициативата няма състезателен характер, а за да бъдат избегнати инциденти, е необходимо участниците да бъдат с предпазни каски, да се движат по трасето с повишено внимание и да спазват указанията на полицейските служители.

25 юни, 11.00 ч., пл. „Възраждане“ - обединяваме усилия и енергия в името на здравето и здравословния начин на живот!

 

 

 

50 години ръгби спорт в Габрово
12 юни 2023
СУ „Отец Паисий“ с обновени спортни площадки
12 юни 2023