Надпреварата „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“ отново оцвети парк Маркотея в Габрово с детски усмивки. В инициативата се включиха 8 отбора на ученици от 5 и 6 клас на габровските училища, които премериха сили в различни тематични зони, посветени на здравето и безопасността на децата.

Зам. - Кметът на Габрово Невена Минева поздрави децата думите: „Предстои най-хубавото време от годината за малчуганите – дългоочакваната лятна ваканция. Радвайте й се от сърце, деца, отделете време за любимите си занимания, създавайте незабравими спомени. И сега ще прозвуча като досадните възрастни, които непрекъснато ви поучават - бъдете внимателни, не само когато сте с велосипедите на улицата, но и когато играете, спортувате или се забавлявате с приятели. Защото вашата сигурност и здраве са ни най-важни. Благодаря на организаторите от  ОД на МВР – Габрово и Превантивно-информационен център – Габрово, и на всички които подкрепят отново инициативата и ни помагат в мисията да възпитаваме в децата и младите хора на Габрово умения, важни за тяхното здраве и сигурност в ежедневието. Благодаря и на отборите от осемте габровски училища, които ще премерят сили в предстоящото забавно състезание. Пожелавам успех и нека по-добрите вдигнат купата на победителите! От сърце на всички деца желая весел и незабравим празник. Бъдете здрави и щастливи, радвайте се на безгрижно детство!".

Събитието уважи министъра на здравеопазването д-р Асен Меджидиев, които пожела на малките участници в състезанието да бъдат здрави и щастливи, и ги увери, че детското здравеопазване е приоритет за ведомството.

Зам.–кметът Невена Минева и директорът на ОДМВР-Габрово  старши комисар Цветомир Цонков завъртяха „Колелото на късмета“ в зона „Забавна безопасност“ и се наложи да проверят своите знания. Правилият отговор на въпроса за автора на книгите за Хари Потър им заслужи лакомство, което те споделиха с най-знаещите.

Повече снимки от събитието на фейсбук страницата на Община Габрово. 

График за събиране и транспортиране на едрогабаритни отпадъци от селата на територията на община Габрово
1 юни 2023
Почитаме Деня на Ботев и загиналите за Свободата и Независимостта на България
2 юни 2023