По повод Деня на Габрово, кметът на града Таня Христова издаде заповед, с която 17 май 2023 година /сряда/ е обявен за неучебен ден за учениците от всички учебни заведения на територията на общината. За тях и по повод празника всички културни институти ще бъдат с вход свободен. 

В Деня на Габрово зоните за платено паркиране на територията на града ще бъдат безплатни, разпореди още кметът.

Програмата за деня ще започне в 10:00 ч. с молебен за благополучие в Храм „Успение на Пресвета Богородица“, след което кметът ще издигне тържествено знамето на града пред Община Габрово. Инициативата „Нарисувай Габрово“ и тази година ще се състои на площад „Възраждане“ от 11:00 ч., с амбицията тя да се превърне в традиция, в която всяка следваща година ученици от габровските училище представят своя пъстър и вдъхновяващ поглед към родния град.

Всяка година по това време габровските художници представят свои творби в „Художествена изложба, посветена на Празника на Габрово“. Кой ще получи наградата на Община Габрово ще се разбере на 17 май от 17:00 ч. в ХГ „Христо Цокев“. Програмата в галерията ще продължи с представяне на изложбата на Стоян Илев "С увереност на сомнамбул".

Кулминацията на Деня ще е Тържественото връчване на отличията Почетен знак и Почетен гражданин на Община Габрово. Събитието ще се състои в зала „Възраждане“ от 18:00 ч.

В 18:30 ч. в парк „Маркотея“ съставите при НЧ  НЧ „Габрово 2002“ са подготвили специален концерт - поздрав за габровци и гостите на града, както само те умеят.

 

Припомняме, че с цел опазване на обществения ред, сигурността на гражданите и безопасността на движението на 17.05.2023 г. от 10.00 ч. до 13.00 ч. движението на МПС по бул. „Априлов “ от пресечката с ул. „Възраждане“ до пресечката с ул. „Лазар Донков“ /пл. „Възраждане“/ ще бъде преустановено.

 

Елиза Ковачева – Цокова ще представи своите „малки феички“ в Дечковата къща
11 май 2023
Проверки на общински жилища
12 май 2023