Днес се откриват ДНИ НА МОБИЛНОСТТА по договор за сътрудничество и обмен на иновации, които се провеждат по Национална програма „Иновации в действие“ 2022 на МОН. Домакин на събитието е ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“, където екипите на 51 СУ „Елисавета Багряна“, гр. София, ППМГ „Добри Чинтулов“, гр. Сливен и СУ „Васил Левски“, гр. Брезник ще гостуват и обменят опит с учениците от габровската иновативна гимназия.

Двудневната програма е разделена на занимания за ученици и за учители. Програмата за ученици включвач  Workshop – работа по съвместен проект; посещение на учебни часове – „Софтуерни науки“ 5 клас с  Модул „Програмиране на Scratch“ и Модул „Роботика за начинаещи“ и „Дигитални науки“ – 9 клас с модули „Изграждане на робот с микроконтролера Arduino“ и „3D моделиране и компютърна графика“. Програмата за учителите включва дискусионни панели.

Дните на мобилността ще завършат с представяне на проектите на учениците и изготвяне на финални продукти от обмена. Предвидени са изненади за участниците, както и посещение на забележителности в Габрово и околността в свободното им време.

Катя Зографова представя 19-тата си книга "Фани Попова-Мутафова – житие и страдание"
18 април 2023
Премиерния за габровска сцена спектакъл - „Трите прасенца“на Държавен куклен театър – Русе гостува на 23 април /неделя/ от 11ч.
20 април 2023