Нарастващата зависимост от модерните технологии и активното им ползване в ежедневието, поставят въпроса за сигурността в интернет с висок приоритет.

В тази връзка ще се проведе образователна кампания „Пази детето в Интернет“ на 24.04.2023 година от 14.30 ч. в зала „Възраждане“.  Адресирана е към родителите, учителите, учениците и децата, с цел превенция в киберпространството и формиране на поведенческа култура в дигиталната среда.

Партньори на кампанията са Министерство на образованието и науката, Държавна агенция за закрила на детето, Национална мрежа за децата, Асоциацията на българските градове и региони, Националният Омбудсман, Университета за национално и световно стопанство, Пловдивски университет, Българската асоциация по киберсигурност, десетки общини и още много държавни, общински и частни организации. 

Кампанията залага на директна форма на комуникация - образователни срещи и събеседвания, обучителни материали с активното участие на експерти по киберсигурност и техните споделени опит и практика от първо лице.

ПРОГРАМА

24 април 2023 г. -  зала „Възраждане“, гр. Габрово

14.30 – 15.30  ч. „Пази детето в Интернет“ – има за цел да осигури ефективна защита за децата, както и да изгради у тях умения за безопасно ползване на Интернет

15.30 – 16.30 ч. „Твоето дете вече знае как да се пази в интернет! Сега е твой ред!“ – има за цел повишаване на дигиталната култура на родителите

16.30 – 17.30 ч. Дискусия

Изложба „Фотодесант“ гостува в Габрово по повод Деня на храбростта и празника на българската армия
18 април 2023
Дванадесет организации внесоха проектни предложения по Програма Култура 2023
18 април 2023