На заседание на Общинската комисия по безопасност на движението днес /29 март/ бе взето решение Община Габрово да възложи целенасочена инспекция за пътна безопасност на бул. „Хемус“, който е част от републиканската пътна мрежа, преминаваща през Габрово. Инспекцията ще обхване участъка от Шиваров мост до кръстовището на бул. „Хемус“ с бул. „Столетов“.

Във връзка със сигнали от граждани и искания за поставяне на предпазни съоръжения в конкретен участък от бул. „Хемус“, Комисията прецени, че е необходим анализ и обследване на по-голям участък по булеварда. Целта е да се установят всички места с риск от произшествия, необходимостта от обезопасяването им, и дейностите, които трябва да бъдат изпълнени, а не прилагане на частични мерки.

Съгласно нормативните изисквания, целенасочена инспекция за пътна безопасност се извършва от независим експертен екип от одитори по пътна безопасност.

Община Габрово вече възложи инспекции за пътна безопасност за улиците „Орловска“, „Лазурна“, „Капитан Дядо Никола“, за бул. „Столетов“ до кръстовището с ул. „Коста Евтимов“, както и на ул. „Скобелевска“ и бул. „Априлов“ от ул. „Лазар Донков“ до кръстовището с ул. „Ю. Венелин“. Независими одитори вече работят по тези участъци, а резултатите от инспекциите ще станат ясни през месец май.

 

Снимката е илюстративна

Община Габрово ще подпомогне участниците в обмена с Япония
28 март 2023
Новите награди от вендиг системата
30 март 2023