Студенти от всички български университети и специалности, както и ученици от горните курсове (11 – 12 клас) могат да кандидатстват до 17 април 2023 г. в националния конкурс „Най-добър младежки стартъп в България“.

Надпреварата се организира за втора поредна година от Фонда на фондовете и Стопански факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. В нея могат да се включат индивидуални участници или екипи от младежи между 18 и 29 години. Целта е да покажат предприемачески умения и да придобият ценен опит в рамките на 6-седмична менторска програма преди финалното представяне на идеите си.

Допустими са предложения от всички области и в различен етап на реализация – идея, прототип или активен на пазара продукт. Кандидатурите ще бъдат разделени по възрастови групи и в категории, за да се определи график за обучителната фаза, така че тя да покрие нуждите на участниците спрямо нивото на проектите.

Одобрените кандидати ще получат възможност да развият идеите си чрез менторство и срещи със създатели на успешни стартъпи, а десетте най-добри отбора ще се представят пред жури и инвеститори на финала на 7 юни 2023 г.

От състезанието участниците ще могат да спечелят дялова инвестиция, включване в акселераторски програми, стаж в партньорски организации, менторски часове с успешни основатели на компании, участие в български и международни конкурси, парични и поощрителни награди.

Повече информация и формуляр за кандидатстване са достъпни в сайта на инициативата.

Първото издание на конкурса се проведе през лятото на 2022 г. В него участваха 36 стартиращи предприемачи. Информация за проектите и победителите от миналата година е публикувана в линка.

На Лазаровден и Цветница - „ОГЛЕДАЙ СЕ – ЗАНАЯТИТЕ СА НАВСЯКЪДЕ!”
28 март 2023
Община Габрово ще подпомогне участниците в обмена с Япония
28 март 2023