Първият пролетен месец е моментът, когато природата се пробужда за нов живот, а с това идват и инициативите за опазване на околната среда.

Дърво, земя и вода – три елемента, чрез които ще дадем повече природа в едно градско пространство. Инициативата е част от кампанията на Община Габрово и мебелната компания „Фореста Мебел“ за засаждане на дръвчета.

Събитието ще се проведе на 22 март 2023 г. от 14:00 часа в обновеното междублоково пространство на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“, когато ще бъдат засадени 12 дръвчета – пъстролистен и кълбовиден шестил.

А датата е избрана съвсем не случайно, тъй като в този ден отбелязваме Първа пролет и Световния ден на водата – празнични дни, които ни напомнят за силата на природата и значимостта на личния ангажимент към съхраняването на природните блага.

Участие в инициативата ще вземе Мария Йозова, заместник-кмет на Община Габрово, представители на културни институции, както и ръководството на „Фореста Мебел“, техни партньори и граждани.

По време на инициативата живущите в района ще могат да получат повече информация какво предвижда дендрологичният проект за междублоковите пространства, който предстои да се реализира съвсем скоро, и да получат съвети в грижата за растенията от общинско звено „Озеленяване“.

Община Габрово оценява инициативността, отговорното отношение и добрия жест към природата на Габрово на мебелна компания „Фореста Мебел“.

Временно прекъсване в работата на вендиг автомата на спортна зала
17 март 2023
Поетична среща в Габровската регионална библиотека с Роси Савова и новата й книга със стихове „Плетеница от мигове“
20 март 2023