Габровските фотографи Калин Митев и Ярослав Чепурной спечелиха второ място в кампанията на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) на тема „ОПРР обновява и вдъхновява – покажи ни най-добрите обекти от твоя град“.

Пътно кръстовище и предгаров площад „Марсел де Бископ“ – II място в конкурса © Калин Митев

Калин Митев е заснел с дрон кръстовището и предгаровото пространство на площад „Марсел де Бископ“, които бяха реконструирани по проекта „Развитие на устойчив градски транспорт на Габрово“. Авторът мотивира кандидатурата си със значимостта на обекта, като подчертава, че реализацията му допринася за развитието на транспортната инфраструктура, облекчаването на трафика и по-красивия облик на града.

Кръстовище с кръгово движение на Шиваров мост – II място в конкурса © Ярослав Чепурной

Фотокадърът, заснет с дрон от Ярослав Чепурной, разкрива впечатляваща гледка от птичи поглед на кръговото кръстовище при Шиваров мост, изпълнено по проекта „Габрово – инвестиции за изграждане на съвременна градска среда“. Фотографът е озаглавил творбата си „Градските жили“, препращайки към ефекта, който създава новото улично осветление. През 2019 г. Ярослав беше големият победител в първото издание на фотоконкурса на МРРБ със снимка на кръговото кръстовище на пл. „Белорусия“.

От дясно наляво: Ярослав Чепурной и Калин Митев – момент от награждаването © МРРБ

Фотографите получиха своите отличия от зам.-министър Десислава Георгиева и Ангелина Бонева – зам. главен директор на ГД „Стратегическо планиране и програми за регионално развитие“. Награждаването се състоя на 22 декември в Националната художествена академия – София по време на годишното информационно събитие на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. (ОПРР).

Първа награда спечели Красимир Коев за представяне на обновения по ОПРР парк в Морската градина на Варна. Трето място зае Ивет Бабулкова от Горна Оряховица, която в серия снимки е показала обновените паркове в града. В състезанието се надпреварваха над 130 снимки, изпратени от участници от София, Варна, Габрово, Горна Оряховица, Русе, Разград, Завет, Кубрат и други. Те представят проекти с европейски инвестиции, чрез които се обновяват и модернизират българските градове.

Община Габрово честити наградите на Калин Митев и Ярослав Чепурной и им пожелава нови творчески постижения и фотографски находки през настъпващата 2023 година!

Климент Кунев: Благословено Рождество Христово!
25 декември 2022
Община Габрово ще купи нов автомобил за социалния патронаж
27 декември 2022