Над 600 студенти на Технически университет-Габрово в образователно-квалификационна степен „бакалавър“ и „магистър“ получиха дипломите си. Тържествената церемония по дипломирането на випуск'22 се състоя на 10 декември в зала "Възраждане". Общо 16 са отличниците на випуска, като девет от тях са завършили образователно-квалификационна степен „магистър“ с пълно отличие. Всички отличници получиха златен медал и грамота, а дипломите бяха връчени от господин Калоян Иванов – управител на АМК Задвижваща и управляваща техника ЕООД и член на съвета на настоятелите на Технически университет – Габрово и господин Николай Марков – управител на ЕМГР АД. Ректорът, проф. Железаров, връчи немските дипломи на трима студенти, обучавали се в програмата за двойни дипломи. Церемонията по връчването на дипломите продължи по катедри, след като дипломираните студенти положиха Галилеевата клетва.

От името на Община Габрово на церемонията присъства заместник-кметът госпожа Невена Минева. В обръщението си към ръководството на Университета, випускниците и техните семейства тя каза: 

"Днес ще получите поздравления за постигнатото и пожелания за бъдещи успехи от много хора. Но най-важната емоция, която следва да запазите в себе си, е чувството за удовлетвореност и вярата в собствените сили. Тя, вярата, ще ви води напред и ще ви подкрепя в бъдещите избори, които предстоят пред Вас. Удовлетвореността, която изпитвате днес, ще Ви напомня винаги, че усилията си заслужават!

Приемете моите най-сърдечни поздравления по повод успешното Ви дипломиране. Искрено се надявам, че, който и път да изберете за Вашето развитие, в сърцата Ви винаги Габрово ще е място, пазещо спомените от едни вълнуващи години, свързани с Вашето израстване. А на тези от Вас, които решат да останат тук и да се развиват, искам да Ви уверя, че в лицето на Община Габрово и в това на Технически университет – Габрово имате доверен партньор, който ще подкрепя Вашите добри идеи, ще разчита на Вашите знания и умения и с радост  ще очаква Вашето активно включване в живота на града ни.

Уважаеми родители, близки и приятели на възпитаниците на Технически университет -Габрово,
Новият път, по който ще поемат тези млади хора, знаете, не е лесен и е важно да продължавате да ги подкрепяте. Продължавайте да вярвате в техните умения и да им давате сили и кураж в начинанията.
Сигурна съм, че заедно ще видим как те се превръщат в прекрасни, уверени, свободни и способни млади хора.

Уважаеми преподаватели,
Изказвам своята дълбока признателност към труда Ви! По пътя към усъвършенстването и добиването на нови знания, ролята на преподавателя е огромна. Благодаря Ви за вложените усилия, професионализъм и отдаденост!

Не спирайте да пазете и развивате академичните традиции, насърчавайте новаторството и подкрепяйте потенциала на своите студенти.

Желая здраве и късмет на всички!

Весело посрещане на коледните и новогодишните празници."

Галерия

Превръщаме мечтите си в реалност от дърво и прежда в работилничката на "Сръчко" на 19 декември
10 декември 2022
Магията на декупажа се разкрива пред габровци на 20 декември
11 декември 2022