„Коледа в Шести участък“ обещава да ви потопи в магията на най-любимото и най-очакваното време от годината за малки и големи. Наситена със събития програма, в която всеки ще открие нещичко за себе си, а защо не - и за своите любими хора, подготвят Община Габрово, Младежки център и доброволци.

 

 

Още тази седмица стартира коледна работилница за улична декорация, в която ще бъдат използвани материали, превърнали се в ненужни за някого, но както се оказва – съкровища, които ще донесат коледен уют по улиците на „Шести участък“.

Предколедни творчески работилници ще се провеждат всеки ден от 18-ти до 23-ти декември и ще разкриват пред габровци някои тънкости при изработката на коледни декорации. Под вещите напътствия на местни сръчковци всеки творец по душа ще може да изработи, изрисува или декорира своята коледна украса и да я отнесе в дома си. Работилниците са подходящи за малки и големи, а забавлението е гарантирано.

Школата за приложни изкуства на Ива Пенчева ще гостува на "Шести участък" с изложбата "Габровска цветна черга от коприна, дърво и хартия", а на 23 декември всички любители художници ще могат да сътворят своите коледни картини - този път не върху коприна, а върху - стъкло.

Габровският драматичен театър също избра Шести участък, за да покани всички на своите коледни представления с кратък откъс от „Истории с аромат на Коледа“ на 20 декември от 17,00 ч.

Само ден по-късно в „Шести участък“ пристига писателят Радослав Гизгинджиев, който ще представи своя роман „Недра“ във възрожденското бижу на града – Дечкова къща. Габровската певица Габриела Ризова – Gabsy ще придаде цялост на изживяването със специално подбран за събитието репертоар.

Отново на 21 декември младежкият център организира игра с награди „Лов на съкровища в Шести участък“. Желаещите да се впуснат в това приключение ще трябва да се запишат предварително за участие.

Греяно вино, сладки вкуснотии, живи коледни елхи, красиви коледни творения, изработени от габровци, ще примамват минувачи от близо и далеч в „Шести участък“ от сутринта на 21 декември. Коледният базар гарантира на своите посетители интересни предложения.

22 декември е отреден за талантливата габровка Русита Боева, която ще огласи квартала с любими коледни и авторски песни.

 

Но какво всъщност е Коледа без коледно парти?!

 

На 23 декември Дядо Коледа реши да се отбие в „Шести участък“ и освен, че ще зарадва най-малките гости, ще си води фотограф за професионални снимки и ще открие неповторимото коледно парти в двора на Палаузовото училище. Коледното парти си има и дрескод – „Коледа“, а някои подробности около него ще запазим в тайна още малко.

Два конкурса ще насърчат артистизма на габровци в периода 18-23 декември. Младежкият център е подготвил атрактивни награди за младежите, които изберат да запечатат завинаги атмосферата по време на събитията, като се включат в предстоящия фотоконкурс. Екипът организатори от своя страна е предвидил сладки награди за живущите и бизнесите в квартала, които да развихрят въображението си чрез коледната украса на търговски обекти, офиси, жилищни сгради, междублокови пространства.

 

За всяко от предстоящите събития ще споделяме допълнително подробна информация, а до тогава – подберете коледните си дрехи за 23 декември.

 

Очакваме ви в „Шести участък“!

 

Мутафчията на музей „Етър“ е обявен за живо човешко съкровище
6 декември 2022
„Мостове на доброто“ свързват доброволци в Габрово за обща кауза
6 декември 2022