Декември идва с усещането за най – прекрасното време от годината – на споделени емоции, радост и нови надежди. Светлини, украси, подаръци – еуфория около Коледните и Новогодишните празници. Традиционно вече в този период Община Габрово осигурява възможност на занаятчии и търговци да представят своите изделия и произведения на изкуството по време на Коледен базар. Той ще бъде разположен в алеята между РБ „Априлов – Палаузов“ и Национална Априловска гимназия в периода от 5 до 31 декември.

Участие могат да вземат художници, занаятчии и фирми, представящи собствено производство и търговци на стоки с подаръчен характер - коледни сувенири, коледна украса, коледни играчки, бижута, сурвакници, коледни картички и др. артикули, съответстващи на коледно-новогодишната тематика на базара. На разположение на желаещите търговци са и четири броя дървени къщички, в които могат да се извършва търговия с хранителни изделия и напитки.

Дейността по време на базара ще се осъществява върху 10 места, всяко от тях с площ до 10 кв. м. Издаването на разрешение за търговия на открито се осъществява съгласно Наредбата за реда и условията за провеждане на търговска дейност на територията на община Габрово. Искане за издаването им е достъпно тук и се приемат до 28 ноември 2022 г. включително, в ЦАО на Община Габрово.

Условия за участие в Коледен базар и заемане на дървена къщичка

Среща на тема „Как придружаваме децата-аутисти в училищна среда?“ ще се проведе на 23 ноември в Ритуалната зала
17 ноември 2022
Международна научна конференция УНИТЕХ'22
18 ноември 2022