Община Габрово напомня на собственици на водовземни съоръжения за подземни води – кладенци, сондажи, герани, каптирани извори, дренажи и др., че в срок до 28 ноември 2022 г. трябва да подадат заявление в Басейнова дирекция „Дунавски район“ /БДДР/ за вписване на съоръженията, разположени в собствения им имот. На регистрация подлежат описаните по-горе съоръжения, за които до 27.11.2018 г. не е подадено заявление за регистрация, съгласно изискванията на Закона за водите.

Заявленията за регистрация на водовземните съоръжения, съгласно нормативните изисквания, се подават/изпращат в Централния офис на БДДР в град Плевен, ул. „Чаталджа“ № 60, по удобен за заявителя начин:

  • чрез лицензиран пощенски оператор, в това число куриерска фирма.
  • чрез Система за сигурно електронно връчване с линк за достъп тук
  • лично, на Гишето за административно обслужване на БДДР на адрес град Плевен, ул. „Чаталджа“ № 60, като в този случай задължително се спазват препоръките и мерките за предпазване от разпространение на COVID 19.

За улеснение на ползвателите Община Габрово е създала необходимата организация заявленията да се подават и чрез входиране в деловодството на Общината, чрез кмета на кметство или кметския наместник по местонахождението на кладенеца.

За регистрация на водовземни съоръжения за собствени потребности на гражданите се подава заявление по образец, което е налично на сайта на Басейнова дирекция. Бланка на същия може да бъде предоставен от Община Габрово, кмета на кметство или кметския наместник по местонахождението на кладенеца или да бъде изтеглена оттук.

При попълване на заявлението НЕ Е НЕОБХОДИМО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ДОКУМЕНТИ.

НЕ СЕ ЗАПЛАЩА такса за регистрация на водовземни съоръжения за собствени потребности.

В случаите, когато граждани са подали заявление в предходни години или има промяна в собствеността на имота, в който се намира вече регистрираното съоръжение, НЕ СЕ НАЛАГА НОВА РЕГИСТРАЦИЯ.

По-подробна информация можете да намерите на страницата Басейнова дирекция – Плевен

Използвано изображение: Музей на архитектурно-исторически резерват "Боженци"

 

Басейнът в Природоматематическата гимназия в Габрово може да бъде отворен след приключване на ремонтните дейности по сградата
10 ноември 2022
Община Габрово кандидатства за нов автомобил на социалния патронаж
10 ноември 2022