Закриване (финисаж) на изложбата „Въпрос навреме“ и разговор за създаването ѝ ще се състои в петък, 22 юли 2022 г., от 18:00 часа в импровизираната галерия на ул. „Опълченска“ № 45.

По време на събитието всеки гост ще може да попълни кратка анкета с въпроси от социалните плакати и да получи оригинален екземпляр. Творбите са създадени в работилницата за ситопечат, която се проведе в Габрово от 21 до 26 юни тази година.

В нея участваха дизайнерите Албена Лимони, Денислав Големанов, Захари Димитров и Костадин Кокаланов. Те работиха под домакинството на местното студио „НоПойнт Ателие“ (NoPoint Atelier) с творчески ръководител Мирослав Живков (Джингиби).

Плакатите бяха разлепени в квартал „Шести участък“ по фасадите на избрани сгради и витрини, провокирайки с актуални социални послания. Представителна селекция бе изложена на закрито близо месец, а отишлите да я видят имаха възможност да научат повече за технологията на ръчния ситопечат. Творбите ще бъдат публикувани във фейсбук страницата на „НоПойнт Ателие“ с име на автора, въпрос и покана към публиката да даде своя отговор.

Работилницата „Въпрос навреме“ е съфинансирана от програма „Култура“ 2022 на Община Габрово. От 19 до 21 август проектът ще бъде представен във Велико Търново на фестивала „48 часа Варуша-юг“, организиран от екипа на пространството за културни и социални събития „ТаМ“.

Проявата е част от инициативата „10 дни култура в „Шести участък“ на Община Габрово и „Студио Комплект“ – София в рамките на международния проект „Креативни индустрии за нови градски икономики в Дунавския регион“ (CИНЕМА).

Нарисувайте собствен сувенир в ателието на „Боженци“!
21 юли 2022
Приятелски жест от ОФК „Янтра Габрово“ и „УКО България“ към ТЦ „Свети Илия“
22 юли 2022