В първите юлски дни трийсет актьори и студенти по актьорство ще бъдат активни участници в целодневен тренинг, а двама режисьори, един театровед и една класическа певица ще бъдат наблюдатели на процесите. Програмата включва ежедневни сутрешни тренировки и 3-часови репетиции по актьорско майсторство с режисьора Петриенл Гочев, по пеене с оперната певица Гергана Николаева и по танц с хореографа Светлана Ярмоленко. Всеки следобед от 4 до 9 юли участниците ще имат специален тематичен уъркшоп, който да развива различни качества и умения у актьора. Работилниците ще бъдат ръководени от изявени професионалисти в изкуството – д-р Емил Видев, Йоана Темелкова, Елизабет Паисиева, Петринел Гочев, Георг Жено, Васил Василев.

Вечерите на участниците ще бъдат посветени на творчески срещи с именити театрали. За да бъдат гости в тях специално ще пристигнат – Руси Чанев, Валентин Ганев, Меглена Караламбова, Силвия Лулчева, Боряна и Милко Йовчеви.

Оперната певица Гергана Николаева ще посвети специален концерт на събитието и всички участници. А спектакълът на Народен театър „Иван Вазов“ „Теремин: музика, любов и шпионаж“ (от Петър Зеленка, постановка – Валентин Ганев, режисура – Николай Гундеров) ще гастролира в Габрово и ще бъде друг важен акцент от програмата на форума.

Селекцията на участниците във форума е направена в комисия от състав – председател – Петринел Гочев и състав Гергана Змийчарова, Светослав Стойчев, Петко Койчев (директор на Драматичен театър – Габрово)

Заключителната част на 8-дневния тренинг ще бъде театрален показ, безплатен за всички граждани и гости на Габрово. Той ще се случи на 11 юли от 19:00 часа на сцената на Драматичния театър.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура" по програма "Творческо развитие".

Общинският съвет единодушно подкрепи Плана за интегрирано развитие на общината до 2027 г.
30 юни 2022
Зам.-кметът Дончев: „Община Габрово е търсен партньор от бизнеса“ (видео)
1 юли 2022