В събота, 4 юни – в навечерието на Световния ден на околната среда, Домът на хумора и сатирата ще бъде домакин на две работилници и кинопрожекция, насочени към опазването на българската природа.

Събитията са част от съпътстващата програма на 25-тото Габровско биенале. Специални гости ще бъдат екипи от неправителствената организация „Зелени Балкани“ и от Спасителния център за диви животни в Стара Загора.

Програмата ще започне от 10:30 часа в зала „Жирафите“ с презентация на д-р Руско Петров и курс по оказване на първа помощ на животни. В 13:30 часа за най-малките е организирана забавна работилница, посветена на санитарите на дивата природа – лешоядите. Предвидени са интерактивни пъзели и игри, а компания на участниците ще правят макети на диви животни в реални размери.

От 15:00 часа е прожекцията на „Хроника на една сбъдната мечта“. Филмът е епизод от документалната кинопоредица на „Зелени Балкани“ и Фонд за дивата флора и фауна, отразяваща етапите от реинтродукцията на три от четирите вида лешояди у нас – белоглав, черен и брадат. Основен герой в повествованието е черният лешояд (Aegypius monachus), познат и с прозвището „картал“.

ОТБЕЛЯЗВАМЕ 2 ЮНИ – ДЕНЯ НА БОТЕВ И НА ЗАГИНАЛИТЕ ЗА СВОБОДАТА И НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ
31 май 2022
Включете се в работилница за градски мебели в „Шести участък“
31 май 2022