На 04.06.2022 год. на територията на РЕМО „Етър” ще се проведе четвъртото издание на Международния фолклорен фестивал „Традиции, багри, красота през очите на нашите деца”, иницииран и организиран от Детска градина „Мики Маус” гр. Габрово.

Фестивалът се реализира с финансовата подкрепа на Програма Култура на Община Габрово. Партньори и тази година са Държавната агенция за българите в чужбина, РЕМО „Етър“ и сдружение ИМКА Габрово.

В четирите раздела на фестивала, който има за цел да популяризира материалното и духовно наследство на българския фолклор и занаяти сред децата, тази година вплитат своите усмивки 482 деца от страната и чужбина с прекрасни творби в конкурс за детска рисунка. Девет танцови състава ще залюлеят в своя ритъм планината в конкурса за народни танци, 14 педагози ще споделят посланието на традицията, което са предали на своите възпитаници във форума "Традиции и настояще", а сръчните ръце на над 40 деца ще приложат талант, фантазия и въображение в ателие "Дюлгерство".

Екипът на Детска градина "Мики Маус" очаква с усмивка и нетърпение участници и гости на 04.06.2022 година в 11.30 ч. в РЕМО "Етър", за да споделят емоцията и атмосферата на традиционната фолклорна култура и да се насладят заедно на истински празник на изкуството, традициите и занаятите.

ПРОГРАМА НА ФЕСТИВАЛА

10.30ч. – 11..30 ч.– Регистрация  на участниците - вход на РЕМО „Етър“                                                            

11.30ч. – 13.00 ч. – Откриване и конкурс за народни танци - площад пред църквата

13.00ч. – 14.30 ч. – Фестивални събития:

Откриване изложба на детски рисунки- чардака на Табашката къща

Ателие на открито „ Дюлгерство“ –  с участници по предварителна заявка                 

Форум „Традиции и настояще“ – Старото школо - споделяне на педагогически опит  

14.30ч. – Връчване на наградите и закриване

Екип доброволци от ДГ „Мики Маус“ и Сдружение ИМКА- Габрово ще информира и съдейства на участници и гости от България и чужбина.

Детското весело лято в Габровската регионална библиотека започва с „Пиратски приключения” за Деня на детето
30 май 2022
Кметът Таня Христова лично благодари на участниците в Карнавал'22
30 май 2022