Община Габрово отправя покана за партньорство към всички заинтересовани страни за реализиране на екологичен модел за ресурсна ефективност и инициативи за опазване на околната среда.

Потенциалните партньори се очаква да подкрепят депозитната вендинг система, като са възможни множество форми на сътрудничество – предоставяне на материални награди, отстъпки, клиентски карти, преференциални условия за ползване на стоки и услуги и други. По този начин бизнесите и дейностите на партньорите ще бъдат популяризирани и пряко ще допринесат за опазването на околната среда, ще достигнат нови клиенти и ще бъдат споделени като добър пример в сферата на управлението на отпадъците.

За повече информация и контакти: тел.: 066 818 311, e-mail: gabrovo@gabrovo.bg

Депозитната вендинг система за обратно приемане на отпадъчни материали в Габрово е първият подобен модел, реализиран в страната ни. Системата се състои от две машини, които са разработка на водеща в Европа компания и успешно се използват от жителите и гостите на град Габрово.

От момента на инсталирането на машините интересът към тях е изключителен, както от потребителите (гражданите), така и от медии, фирми, занимаващи се с рециклиране, други общини и организации, които търсят подход към реализирането на подобна практика.

Моделът, по който стартирахме инициативата в Габрово, е събиране на точки, срещу които се предоставят екологични награди, поощряващи и популяризиращи разделното събиране на отпадъците и рециклирането. Тези награди са осигурени от Община Габрово, но тяхното разнообразие и количества са ограничени, а интересът към инициативата е завиден, което предполага в бъдеще да представяме нови стимули. За по-малко от месец са събрани над 9000 опаковки, а амбицията и желанието на потребителите е да продължат да участват в инициативата.

Оставаме в очакване на Вашето партньорство.

С пълния текст на отворената покана може да се запознаете ТУК.

На 22 май, неделя, Карнавалът в Габрово продължава с фестивал „Улицата“
20 май 2022
Къде ще бъде ограничено движението в карнавалния ден
20 май 2022