Обучение по програмата „Бизнес академия за стартиращи предприемачи“ (BASE) ще започне на 27 април 2022 г. от 17:30 часа в ритуалната зала на Община Габрово.

Академията е проект на Фондация „Америка за България“ и Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ). Областна администрация – Габрово, Община Габрово и местната Фондация „Обществен дарителски фонд“ ще партнират за реализацията на инициативата.

Програмата BASE е 13-седмичен курс, който се провежда успешно вече трета година в 20 различни региона на страната. Тя има за цел да насърчи хората да стартират свой собствен бизнес или да доразвият вече съществуваща предприемаческа дейност.

BASE дава възможност на предприемачите да преминат безплатно обучение и да се срещнат с мениджъри, създали успешни бизнес проекти в България. Решаването на казуси от практиката, работата в екип и създаването на виртуални бизнес компании също е част от програмата.

Участниците ще могат да разработят проект на своята идея или бизнес, с който ще се представят във финално състезание за най-добър бизнес план пред компетентно жури. Предвиден е и награден фонд.

По време на официалното откриване в Габрово поздравление към присъстващите ще отправи Надя Захариева – програмен директор „Бизнес, предприемачество и технологии“ във Фондация „Америка за България“ и лектор в програмата.

Обученията ще започнат с лекция на Лидия Шулева – бивш вицепремиер на България, собственик на консултантската агенция „Бизнес интелект“ и член на УС на СЖББ, по темата „Предприемачество. Какво е това?“.

Таня Христова: Нека имаме очи, сърца и благодарност за Божията сила!
22 април 2022
5 % отстъпка от пълния размер на данъците в срок до 3 май
26 април 2022