В сряда, 20 април, ви очакваме отново. Ще ви разкажем историята на " Тримата братя и златната ябълка" и ще ви докажем, че от долната до горната земя е една любов разстояние! Началото е в 18.00 часа!

Вълшебната народна приказка „Тримата братя и златната ябълка“ е вплела в себе си мъдростта на българския фолклор,  разкриващ  храбростта на народа ни, добротата му и истинската любов, на която е способен.

Познатата ни приказка е превърната във фолклорен спектакъл с национални мотиви. Любимият на мнозина сюжет е придружен с музика и песни и стъпка по стъпка ни разкрива  авантюристичния дух на младостта. Режисурата, прекрасните кукли, чудесната сценография и великолепната фолклорна музика, създадени с любов от професионалисти, специално за представлението, допълват удоволствието от преживените 45 минути заедно с трупата на ДКТ-Габрово. Спектакълът е предназначен за малки и големи любители на класическото куклено изкуство, които с усмивка да се потопят в автентичния български приказен свят.

Режисьор – Даниела Христова, драматизация – Мирослав Стоилов, сценография и кукли – Христина Стоилова, музика – Владимир Джамбазов, с участието на Янна Генчева, Радостина Андреева, Борислава Русева, Богдан Богданов.

Очакваме ви!

„Под игото – 1894-та“ с обновен актьорски състав в деня на Априлската епопея
19 април 2022
Обучение по проект "Красива България"
19 април 2022