Жълт код за снеговалеж е обявен за габровска област за 11 януари. Очакваните количества са до 20-25 mm, е снежна покривка - между 15 и 25 cm. Ще има умерен североизточен вятър с условия за навявания.

Прогноза за 11.01.2022 г.:

През следващото денонощие, под влияние на бавно подвижен средиземноморски циклон, метеорологичната обстановка у нас ще се усложнява. Времето ще бъде облачно с повсеместни валежи, като почти навсякъде дъждът ще премине в сняг. Значителни ще са количествата в Предбалкана, Рило-Родопската област и в Югоизточна България.

В по-голямата част от страната ще се образува и снежна покривка. С умерен, в източната половина от страната и силен североизточен вятър ще продължи да нахлува студен въздух и ще застудява още.

По планинските проходи ще има снежни виелици и ще се образуват навявания. Температурите ще са без дневен ход - между минус 1° и 4°. След обяд и привечер валежите ще започнат да отслабват, а през нощта срещу сряда почти навсякъде ще спрат.

Над планините ще е облачно с валежи от сняг. Ще духа силен, по билата бурен вятър от изток-североизток. По планинските проходи ще се образуват навявания. Ще продължи да застудява и максимална температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 4°, на 2000 метра - около минус 7°

Удължават проекта за приемна грижа с още една година
7 януари 2022
През мeсец януари се навършват 135 години от създаването на първата метеорологична станция в Габрово
10 януари 2022