Габровският драматичен театър кани малки и големи зрители на предпразнично коледно тържество, което ще се състои на 20 декември 2021 г. на голяма сцена в театъра. От 18.00 часа ще започне детското представление „Приказливко в страната на думите“ на режисьорката Валерия Минева-Георгиева. Тя е и автор на текста. След края на постановката Дядо Коледа ще раздаде подаръци на децата. Родителите могат да се обадят предварително в ДТ „Рачо Стоянов“ за информация как ще се осъществи срещата с белобрадия старец.

В спектакъла участват актьорите от габровската трупа Силвия Боева, Любен Попов и Гордан Коев, а ролята на Приказливко изпълнява Валерия Минева-Георгиева. В постановъчния екип влизат: Ян Руменин – автор на музиката, Славка Георгиева – сценография, Кристина Славкова – художник на плаката.

В това представление децата ще се срещнат с чудния свят на думите и обещанията. На помощ ще им се притече малкото момче Приказливко, което попада в тази страна, запознава се с нови герои и разбира какво означава силата на думите. Приказливко ще покаже на децата, че с думите трябва много да се внимава – как ги употребяваме, какво говорим, защото понякога думите нараняват хората, как спазваме обещанията си.

От 19.30 часа ще започне специалното коледно издание на стендъп комедийното шоу на Димитър Иванов – Капитана – „Хомеопатия за душата“. Постановката е на ДТ „Рачо Стоянов“ в партньорство с „HashtagSTUDIO“. На сцената ще видим актьорите от габровската трупа Адриана Димова/Анатолий Ставрев, както и куклите Бай Тъньо и тийнейджъра AJ TikTok-a. Автор на текста и гост-актьор в спектакъла е Димитър Иванов – Капитана, а режисьор – Емил Йорданов.

В своите кратки истории Димитър Иванов – Капитана ще преведе публиката през темите за детството тогава и сега, общуването с младите, особеностите на българския манталитет, брака и взаимоотношенията между мъжа и жената, зависимостите от социални медии, селфита и алкохол, „истината“ за основаването на българската държава.

След края на комедийното шоу ще се разиграе коледна томбола с награди, организирана от ДТ „Рачо Стоянов“. Всеки може да участва в томболата като попълни и пусни талон в урната под елхата в театъра. Участието не е обвързано със закупуване на билет за представление. Всеки закупен билет носи два нови талона за коледната томбола, които увеличават шансовете на зрителите. Един и същ участник в томболата не може да спечели повече от една награда.

А наградите са: „Златен билет“ за всички премиери на ДТ „Рачо Стоянов“ през 2022 г.; билети за премиерата на спектакъла „Германия, мръсна приказка“ на реж. Васил Дуев-Тайг, която ще се състои на 16 и 17 януари 2022 г. в габровския театър; три ваучера за избрани представления през 2022 г.; два билета за спектакъла „Моби Дик“ на реж. Петринел Гочев на 20 януари 2022 г. в габровския театър; два билета за спектакъла „Бурята“ на реж. Робърт Уилсън в Народен театър „Иван Вазов“; два билета за спектакъла „Одисей“ на реж. Диана Добрева в Драматичен театър – Пловдив; специална колекция книги, осигурени от „Пощенска кутия за приказки“.

Подменят се счупени и стопени съдове за отпадъци
13 декември 2021
Зимна обстановка в община Габрово към 08:30 часа на 14 декември
14 декември 2021