Точно 170 са имената на габровските ученици, които ще бъдат вписани в почетната книга „Дарования и постижения“ тази година. Те са се отличили в различни национални и международни състезания в областта на науката, изкуството и спорта. Успехите им са в областите математика, информатика, изобразително изкуство, танци, различни видове спорт, музика и литература, творческо писане, театър, фотография, екология, чужди езици, презентационни умения, история, физика, химия, астрономия.

„Гордеем се с всичките ви много над 170 постижения, които за пореден път доказват, че в града ни растат прекрасни млади хора, които имат необятни интереси и безброй възможности.

Дерзайте и не спирайте да се развивате.

Модерно е да си умен, учещ, амбициозен, любопитен. Модерно е да не ти е все едно какво се случва в света около теб, да смяташ семейството си за ценно, да си възпитан и отговорен. Модерно е да служиш за пример.

Не позволявайте никой да ви убеждава в обратното!

Продължавайте да следвате мечтите си, обичайте града си и не забравяйте, че какъв ще бъде той, зависи и от вас!“, обърна се с послание към учениците кметът на Габрово Таня Христова.

Книгата „Дарования и постижения“ се попълва за 27-ми път! В нея се вписват освен успехите на ученика и имената на неговите учител, ръководител или треньор.

Имената на отличените ученици можете да видите в прикачения файл.

Галерия със снимки можете да видите в линка

 

 

3 декември - Международен ден на хората с увреждания
3 декември 2021
От 6 декември се приемат заявления за настаняване в два нови центъра за възрастни
3 декември 2021