Предубеждение за обилни валежи, с количества между 35-50 mm, а в отделни райони и повече, е в сила за област Габрово за 14 октомври.

Според прогнозата на 14.10.2021 г. ще се създаде нова валежна обстановка, свързана с преминаването на бавноподвижен средиземноморски циклон. Ще бъде облачно и с повсеместни валежи от дъжд.

След обяд на много места в Югозападна и Централна България количествата ще са значителни - между 35 mm и 50 mm, в отделни райони - до 65 mm. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Температурите ще са почти без дневен ход и ще са от 5° - 7° в западните райони до 10 - 12 на изток. Привечер в Западна България дъждът временно ще се примесва със сняг.

В планините ще бъде облачно и с валежи предимно от сняг. Ще се образува снежна покривка. Ще духа умерен югоизточен, по високите и открити части - силен южен вятър. След обяд в Западна и Централна България количествата ще са значителни и в комбинация със силния вятър ще има условия за преспи и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 3°.

 

Стартира информационна кампания „ЗАЗ“
13 октомври 2021
Днес е денят на света Петка. Честит празник, Габрово!
14 октомври 2021