Зависимости ... - само една дума. Дума, която кара едни хора да настръхнат от страх, други да смръщят лице от погнуса и отвращение, трети се свиват от болка и нещо ги стяга за гърлото, когато я чуят ... Има и такива, които просто ще махнат пренебрежително с ръка и ще си кажат - зависимости ли, мен това не ме засяга, аз съм Свободен човек... , независим. Всеки един има право и основание да реагира по своя си начин на темата за зависимостите. Но както и да реагираме, колкото и да си мислим, че сме наясно за какво става въпрос, често избягваме да говорим за тях или сме свикнали да ограничаваме разбирането си за зависимостта с точно определени вещества или поведения. Но дали това е така? Какво стои зад думата зависимост? По какво си приличат и по-какво се различават различните видове зависимост?

Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център по зависимости към Община Габрово Ви канят на открита дискусия на 17 септември от 15.00 часа в зала "Възраждане" - вход свободен!

Ще чуете и гледате видео-разкази на бивши зависими. Може да научите нещо ново, може да споделите опит, може да питате за всичко, което ви вълнува по темата за зависимостите. На вашите въпроси ще отговарят специалисти – могивирани хора, за които по един или друг начин, темата за зависимостите е станала част от живота им и лична кауза.

Започна 45-ото издание на Дни на камерната музика
9 Септември 2021
Документална изложба за Кристо се открива през септември в Париж
14 Септември 2021