С настъпването на есента идва и необходимостта от почистване на сезонните насаждения, подрязване на дръвчета и храсти. След този процес остават едри растителни отпадъци, които са отлична суровина за получаване на качествен компост.

Ако нямате възможност за домашно компостиране, то тогава може да се възползвате от есенната кампания на Община Габрово за безплатно извозване на едри растителни отпадъци от дворове и градини.

Кампанията се организира от ОП „Благоустрояване“- Габрово и предлага на габровци възможността едрите растителни отпадъци от техните дворове да бъдат безплатно транспортирани до Регионалното депо за неопасни отпадъци, където ще бъдат компостирани.

Кампанията е валидна в периода септември – октомври и включва еднократно извозване на растителен отпадък с обем до 4 куб. м.

Необходимо е да заявите желание за включване в кампанията на тел.: 066 801 435, като посочите имена, телефон за връзка и точно местоположение на събраните от Вас растителни отпадъци.

Важно е растителните отпадъци да бъдат скупчени на едно място, едрите клони и стебла да бъдат привързани на снопове.

Кампанията за събиране на едри растителни отпадъци от домакинствата се провежда двукратно в годината, в периодите март-април и септември-октомври. Допълнителна информация за разделното събиране на отпадъци може да видите на www.chisto.gabrovo.bg

 

Продължават проверките за стопанисването на общински жилища
2 Септември 2021
От 1 септември заявяването и заплащането на услуги за граждани и бизнеса е изцяло електронно
2 Септември 2021