Създателите на най-мащабния фестивал за илюзионно изкуство Магична среща „Златна Котка“ - Quick Hands Project представят новия си проект „Царете на Магията“ в Габрово този четвъртък, 02.09.2021. Топ илюзионистите на България ще представят света на магията както отблизо, така и на сцена и ще дадат възможност на най-любопитните да надникнат зад кулисите на изкуството, разкривайки основни знания.

От 16.30 до 19:30 часа в Градинката с мечето най-младите таланти на българското илюзионно изкуство ще демонстрират магичните си умения в най-модерния стил на магията, а именно – „магия отблизо“ (close-up magic). Зрителите ще станат не само свидетели на магията, но и ще могат активно да участват в създаването и изпълнението ѝ, а между 17:30 и 18:30 ще се проведе работилница за фокуси, където всеки желаещ е добре дошъл да се научи на базови магически умения.

Четвъртък вечер ще приключи с магичен гала-спектакъл „Царете на Магията“ с начален час 20:00 часа, който ще се проведе на площад „Възраждане“ с вход свободен. На сцената ще се качат основателите на „Куик Хендс Проджект“ – Дани Белев, Мистър Джим, Маг Жиров, както и Мат Мърдок. Събитията са част от инициативата на Quick Hands Project „Царете на Магията“, която се осъществява с подкрепата на Национален Фонд Култура, Фондация „За Нашите Деца“, Съюз на илюзионистите в България- СИБ, Дарик Радио, както и Община Габрово.

„Приеми ме на село – Възраждане“ – какво оставиха и какво си взеха участниците
31 август 2021
Невена Минева е новият зам.-кмет с ресор „Образование, социални дейности, култура и туризъм“
1 Септември 2021