На 19 юли /понеделник/ в Габрово ще се състои премира на поетичната книга “Солени молекули”. Неин автор е Калоян Христов. Събитието ще се състои в Музея на хумора и сатирата от 18:00 ч.

В събитието участие ще вземат: гл. ас. д-р Иван Христов /радактор на книгата/, Владилена Катевска, Иван Хр. Христов, Цветомир Цанков, Теодор Петков и актьорите от НАТФИЗ Виктория Василева и Павел Кинчев.

Организатори: TetraDkaTa.com и Музей хумора и сатирата

Калоян Христов е роден в гр. Габрово през 1997 г. Завършва Национална Априловска гимназия. Има бакалавърска степен по специалност "Българска филология" в СУ "Св. Климент Охридски", а в момента кара и магистратура към Факултета по педагогика. Преподава български език и литература в гимназиален етап в Частна немска езикова гимназия „Ерих Кестнер“, гр. София. Също така е един от създателите и редакторите на литературния сайт Tetradkata.com.

Негови стихове са публикувани във в. "Литературен вестник", сп. "Нова асоциална поезия", сп. "Литературен свят", сп. "Пламък", LiterNet и др. По покана на музикантите от група "SoulBmoll" пише текста на песента "Нова посока", която става част от първия албум на групата. През 2018 г. излиза първата му книга с поезия - "Съвпадения", а през 2020 г. се появява втората му стихосбирка - „Солени молекули“ (изд. ”Знаци“).

Носител е на Първа награда за поезия в Националния конкурс "Никола Вапцаров" (2019) и на Голямата награда за поезия на Националния литературен конкурс "Море" (2020). Финалист е в Международния поетичен конкурс "Мили Дуели" (2019).

 

Студентска „суматоха“ на габровска сцена
16 юли 2021
Днес в 17.30 в градинката с мечето - открехваме съкровищницата на „Приеми ме на село“
16 юли 2021