Обявена е обществена поръчка с предмет: “ПРЕИЗГРАЖДАНЕ И ПРЕУСТРОЙСТВО НА ОРАНЖЕРИЯТА КЪМ РЕМО "ЕТЪР" ПО ПРОЕКТ „РЕМО „ЕТЪР“ - МУЗЕЙ ЗА КРЕАТИВЕН КУЛТУРЕН ТУРИЗЪМ“, ФИНАНСИРАН ОТ ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „РЕГИОНИ В РАСТЕЖ” 2014 – 2020 Г., ПРИОРИТЕТНА ОС 6: РЕГИОНАЛЕН ТУРИЗЪМ, ПО ПРОЦЕДУРА BG16RFOP001-6.002 „РАЗВИТИЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ АТРАКЦИИ“.

В рамките на поръчката за инженеринг следва да бъдат изпълнеие следните дейности:
Дейност I. Изготвяне на инвестиционен проект във фаза „работен проект“.
Работният проект следва да включва всички необходими части, съгласно изискванията на Наредба 4/2001 г. за обхвата и съдържанието на инвестиционните проекти, при съобразяване с идентичността и културно-историческата стойност на РЕМО „Етър“ като недвижима архитектурна ценност.


Дейност II. Изпълнение на СМР по реализиране на строителството на обекта
Планираните СМР целят основно обновяване и създаване на условия за целогодишно отглеждане на разсад за цветя и храсти, като се:

  • реконструира и/или преустрои монолитната част на постройката;
  • възстанови покривната конструкция /метална/ и остъкляването, което да осигури, освен здравина и безопасност, но и хидрозащита, топлосъхранение и максимално ослънчаване на оранжерията, вкл. прозоречни отвори с подходяща отваряемост за осигуряване на естествена вентилация;
  • обособи едно основно помещение и склад /за инвентар, торопочвени смеси и препарати/;
  • обезпечи инженерното захранване на обекта - с електричество, вода и канал. В сградата няма да има постоянно работещи. Дейността по отглеждане на цветята ще се осъществява от поддържащия персонал в музея. По тази причина не се предвижда битово помещение и санитарен възел.

Предвид, че оранжерията е прилежаща на сградата на хотела, трябва да се съобрази естетическият вид на постройката за архитектурното й синхронизиране с фасадното решение на основната сграда.


Дейност III. Упражняване на авторски надзор
Изпълнителят следва да упражнява авторския надзор по време на строителството, съгласно одобрените проектни документации и приложимата нормативна уредба, посредством проектантите по отделните части на проекта или упълномощени от тях лица при условие, че упълномощените лица притежават квалификация, съгласно действащата нормативна уредба.
Пълният обхват на дейностите, които трябва да се извършат са посочени в Техническата спецификация и приложенията към нея, неразделна част от настоящата документация.

Регистър на обществените поръчки (eop.bg)

На посещение в пречиствателната станция за питейна вода в Габрово
9 юли 2021
Обществен поръчка с предмет: „ДОСТАВКА И МОНТАЖ НА МОБИЛНА СЦЕНА НА ОТКРИТО В „РЕМО „ЕТЪР“
12 юли 2021