7 юли

Ателие за ръчно изработване на хартия с Ивелина Иванова и Станислава Спасова по проект „От хартията до книгата... и след това”, съфинансиран по Програма „Култура 2021” на Община Габрово.  Беседката в парка зад библиотеката. 10.30 ч.

8 юли

 „Басни за малки и големи” - литературно четене на басни от Лафонтен по повод 400 г. от рождението му. Детски отдел, 10.00 ч.

9 юли

За писмеността от древността до наши дни разказва художникът Диян Павлов – Джими и демонстрира книгопечатане с печатарската преса на Гутенберг „

по проект „От хартията до книгата... и след това”, съфинансиран по Програма „Култура 2021” на Община Габрово. Градинката с мечето. 10.30 ч.

14 юли

Ателие за изработване на книги-уникати (антични книги) с Тотка Златева по проект „От хартията до книгата... и след това”, съфинансиран по Програма „Култура 2021” на Община Габрово.  Беседката в парка зад библиотеката. 10.30 ч.

21 юли

Ателие за изработване на илюстрации към книги и художествени предмети от хартия с техниките декупаж, оригами и квилинг по проект „От хартията до книгата... и след това”, съфинансиран по Програма „Култура 2021” на Община Габрово.  Беседката в парка зад библиотеката. 10.30 ч.

 27 юли

Литературно четене на открито  - творби за деца и възрастни от млади, но вече популярни български автори. В парка край библиотеката. 10.30 ч.

август

А през август всички, които се интересуват, ще могат да присъстват на ателието „Да дадем втори живот на старите книги”, в което от отчислени книги ще бъдат изработени скулптурни произведения на изкуството.

 

8 малолетни и непълнолетни от Габрово ще бъдат настанени във възпитателно училище-интернат при следваща противообществена проява, за първи път други 7 деца ще работят в полза на обществото
6 юли 2021
Временно ограничение на движението, заради асфалтови работи по ул. „Митко Палаузов“ на 7 и 8 юли, по ул. „Баба Зара“ настилката е възстановена
6 юли 2021