Кметът на Габрово, Таня Христова, заместник – кметът по Финанси и собственост, Мария Йозова и директорът на Дирекция Административно, правно и информационно обслужване, Тодор Попов, проведоха среща с деветокласници от Математическата гимназия. Посещението бе по инициатива на учениците, които пожелаха да научат повече за това каква институция е местната администрация, какви услуги предлага, как взаимодейства с други организации, за правомощията на кмета и тези на общинския съвет.

Близо два часа не стигнаха на младежите да зададат всички въпроси, които ги вълнуват. Темите бяха от това на каква планета искаме да живеем, християнството, как да стимулираме хората да разделят отпадъците си,  какво ни харесва или не в Габрово и какво трябва да се промени, до какви трябва да са хората, за да може светът да е едно по – добро място.

Срещата завърши с обещание за продължение през новата учебна година, когато по предложение на кмета учениците могат да посетят някои от социалните услуги или общински предприятия, намиращи се на територията на града, както и да участват с идеи за малки и реализуеми проекти, които да стимулират проактивността и въвличането на младежите в живота на общността.

Културен календар за месец юли 2021 г.
1 юли 2021
Национално триенале по живопис "Мостове"
2 юли 2021