Жълт код за гръмотевични бури и валежи е обявен за 1 юли в Област Габрово. Вечерта и през нощта срещу петък ще се развият мощни гръмотевични бури и ще има интензивни валежи, като на места количествата ще са около 40-50 mm. Ще има условия и за градушки.

Прогноза за България за 01.07.2021

Атмосферното налягане ще се понижи и ще бъде малко по-ниско от средното за месеца.

През нощта ще е предимно ясно. Временни увеличения на облачността ще има в Североизточна България и на места там ще превали. В повечето райони ще духа слаб юг-югоизточен вятър. Утре ще е предимно слънчево, но около обяд над Западна и Централна България ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта на места там ще превали и прегърми. По-късно вечерта и през нощта срещу петък явленията ще обхванат и източните райони, като в Североизточна България се очаква гръмотевичните бури да са мощни, с повишена вероятност за обилни валежи и градушки. През деня вятърът в повечето райони ще е южен, но след обяд ще започне да се ориентира от северозапад. Отново ще е горещо, с максимални температури предимно между 33° и 38°.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в следобедните часове ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен югозападен вятър, който по-късно след обяд ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Максимална температура на 1200 метра ще е около 27°, на 2000 метра - около 20°.

Утре стартира 68-ата колоездачна обиколка на България. Следим я на живо и очакваме колоездачите в Габрово
30 юни 2021
ТРАНСНАЦИОНАЛНА СРЕЩА НА ПАРТНЬОРИТЕ ПО ПРОЕКТ IPLACE СЕ ПРОВЕДЕ ВИРТУАЛНО В ГАБРОВО
30 юни 2021