За трета поредна година Детска градина „Мики Маус“ организира международен фолклорен фестивал „Традиции, багри, красота през очите на нашите деца“. Тазгодишното издание се осъществява с финансовата подкрепа на Обществен дарителски фонд Габрово и Фондация Америка за България. Партньори  в реализацията на фестивала са Държавна агенция за българите в чужбина, РЕМО "Етър" и ИМКА Габрово.

В едно с празненствата за своя 46 ти рожден ден Детска градина „Мики Маус“ гр. Габрово стартира и подготовката за фестивалните събития от Трети международен фестивал „Традиции, багри, красота през очите на нашите деца“.

За конкурса за детска рисунка на тема ,,Традиции, багри, красота в орнаментиката и украсата на българската керамика‘‘ бяха изпратени 483 рисунки на деца от детски градини в страната и чужбина. Тричленно национално представено жури вече определи носителите на наградите. Наградените рисунки ще бъдат експонирани в РЕМО Етър.

В категория ,,Народни танци“ участие заявиха 8 състава. Жури от изтъкнати хореографи от страната ще оценява техните изпълнения в РЕМО "Етър".

В педагогически форум ,,Традиции и настояще“ с доклади и споделяне на добри педагогически практики се включват 16 педагози, като двама от тях са от Испания. Докладите ще се презентират в старото училище в РЕМО "Етър"

В ателие на открито ,,Грънчарство“ – демонстрация и практики за изработка и украса на керамични изделия са заявени участия на 25 деца.

Ще Ви очакваме на 05.06.2021 г. /събота/ от 11.30 ч. в РЕМО "Етър" за да видим България и българското през детските очи!

ПРОГРАМА
 

10.30 ч. – 11.30 ч.– Регистрация  на участниците                                                               

11.30 ч. – 12.30 ч. – Откриване и конкурс за народни танци

13.00 ч. – 14.30 ч. – Фестивални събития:

1. Откриване изложба на детски рисунки

2. Ателие на открито „Грънчарство“ участници по предварителна заявка                 

3. Форум „Традиции и настояще“ – споделяне на педагогически опит  

14.30 ч. – Връчване на наградите и закриване

Екип доброволци от ИМКА-Габрово ще информира и съдейства на участници и гости от България и чужбина.

Предупреждение за обилни валежи и гръмотевична активност в габровска област за 28 май
27 май 2021
Временни прекъсвания на електрозахранването във връзка с модернизацията на уличното осветление
27 май 2021