Днес е шумно – по площадите, в училищните дворове, в домовете на зрелостниците, в магазините за цветя. Шумни са улиците, огласени от звънките гласове на деца и родители, светят копринените ни ризи, греят усмивките ни, въздухът вибрира. Днес е 24 май! България празнува!

Днес е празникът на българската просвета и култура, денят на светите братя Кирил и Методий!

България пее „Върви, народе, възродени“, и гордо, и величаво изправя главата си,  изпъва снага и с уверена ръка пише своето Аз, Буки, Веди!

България тържествува! Оставя знак в книгата на съвременна Европа – знак, че ни има – достойни и мъдри, носители на вековни знания, традиции и опит!

България се гордее – с паметта за славната си история и богатото си културно-историческо наследство. С вярата в настоящето, основана на хората – съзидателни, стремителни и дръзки! С увереността си за утре – смели хоризонти и нови върхове.

Днес е шумно, по възможно най-прекрасния начин! И този шум създава красива мелодия, която вълнува неимоверно, но и носи спокойствие.

Скъпи габровци, честит празник!

Не спирайте шума, говорете – нека днес на родния ни език прозвучат най-ярките по смисъл и значение думи – майка, родина, слово, любов! Смейте се на глас! Заразявайте се от смеха на децата, предавайте го на вашите родители! Подарете си цвете, мечта и време!

А, когато стихне шумът, в най-голямата тишина, онази нужната на ума и сърцето ни, нека заедно се помолим – за нас и нашата България. На български език!

Програма Габрово 24 май
23 май 2021
"Майчина грижа" проведе благотворителен кулинарен базар за деца сираци и зрелостници
25 май 2021