Фондация „Общност в помощ на зависимите“ откри Терапевтичен център за зависими „Св. Илия“ до Габрово. На откриването присъстваха близки и приятели на екипа на Фондацията, техни колеги и специалисти в сферата на зависимостите. Екипът беше поздравен и от кмета на Габрово Таня Христова, която им пожела успех в мисията им и им подари иконата Неупиваемата чаша.

В центъра ще се прилага високопрагова програма за лечение на зависимост от алкохол, наркотични вещества, хазарт, хранителни разстройства. Програмата е резидентна, дългосрочна и прилага световно признати стандарти за ефективно възстановяване. Центърът ще си сътрудничи и с Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационния център към Община Габрово, а сред първите им съвместни дейности е обучение на спортните треньори в града.

Това е първата терапевтична общност в нашия регион. Екипът на Терапевтичен център „Св. Илия“ притежава дългогодишен опит в терапията на зависимости, придобит в други терапевтични общности в страната и в Терапевтична общност „Кетеа“ в Гърция.

Всеки, който се нуждае от допълнителна информация за условията за постъпване в Терапевтичния център, може да се обърне към Фондация „Общност в помощ на зависимите“ на тел. 0876945908.

 

Държавен куклен театър представя "Дядовата ръкавичка"
27 април 2021
Въвежда се задължително предучилищно образование за 4-годишните деца в община Габрово през учебната 21/22 г.
29 април 2021